activitats recents Activitat anterior 2/3 Activitat següent

III. Workshop 2016 Tecnologies Aplicades a l’Exploració, El Registre i L’anàlisi Arqueològic”.

Camp de les Lloses (125-80 ane). Tona[12/02/2016]

El dia 12 de febrer va tenir lloc la celebració del tercer workshop del Camp de les Lloses que tenia per objectiu oferir una introducció a l’ús de les noves tecnologies aplicades al l’exploració, registre i l’anàlisi arqueològic i als sistemes d’articulació i organització de la informació més innovadors. La trobada va ser inaugurada pel regidor de patrimoni, Sr. Carles Padrós i la Sra. Àngels Blasco, directora dels Serveis Territorial de Cultura a la Catalunya Central del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i clausurada, a la a tarda, pel director del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Sr. Manuel Rueda.

El workshop s’adreçava als investigadors i professionals de l’arqueologia i el patrimoni, si bé també va interessar, a un públic més generalista en aquest àmbit

Va incloure sessions sobre l'ús de la Teledetecció, l'anàlisi espacial, la Geoarqueologia o la Geofísica Arqueològica i també la presentació de casos d'integració de diverses d'aquestes tècniques en el marc de projectes arqueològics recents.

L’expansió de les fonts d’informació involucrades en el procés de recerca arqueològica en els darrers 20 anys ha portat associat un creixement del volum de dades a tenir en compte en la interpretació arqueològica. En aquest context, la irrupció dels sistemes d’informació geogràfica representen un avenç tècnic de gran importància ja que han permès concentrar bona part d’aquesta informació de múltiples orígens en un únic context cartogràfic i arxivístic que permet un nou enfocament global sobre la interpretació arqueològica. En aquest camp és important el desenvolupament i aplicació en SIG i bases de dades. La teledetecció, la imatge aèria i les noves tècniques d’adquisició de dades a baixa alçada han propiciat un volum creixent d’informació susceptible d’usos arqueològics. La Geofísica Arqueològica, en les seves diverses aplicacions en l’exploració, delimitació o l’ús com a eina de planificació ha permès un augment substancial de la capacitat dels arqueòlegs per expandir l’àmbit de la seva recerca i la planificació de les intervencions. Finalment la disciplina dedicada a la geoarqueologia permet l’anàlisi geogràfica dels fenòmens d’erosió i deposició dels sediments que amplien el coneixement arqueològic.

Els ponents han estat: Juan Gregorio Rejas. (UPM/INTA) presentant avanços de teledetecció en arqueologia. Jonàs Alcaina-Mateos (Departament d’ Arqueologia i Antropologia, CSIC),oferint el potencial del SIGs. Joan Fernández Rovira (CdL) i José Luis Peña Monné (Universidad de Zaragoza) han treballat els aspectes de Geomorfologia i Geoarqueologia, amb un exemple pràctic dels turons eocènics de Tona. L’investigador Christophe Benech. (Archéorient) va oferir exemples pràctics de Geofísica aplicada a ciutats Hel·lenístiques, també Roger Sala de l’empresa SOT, amb alguns exemples de jaciments catalans i, finalment, Pedro Rodríguez Simón va tancar el workshop amb una brillant exposició de totes aquestes tecnologies aplicades a l’excavació i registre del jaciments El Pueyo (Belchite, Zaragoza)

El workshop III Camp de els Lloses ha estat una activitat organitzada des del Centre d’Interpretació del Camp de les Lloses i l’AcuCall (Associació Cultural el Camp de les Lloses). Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tona, El Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC), el Departament de Cultura i la Universitat de Vic que ha ofert un servei de traducció simultània.Comentaris Comentaris [0]


COMENTARI
Separador
NOM I COGNOMS
CORREU ELECTRÒNIC
CODI DE SEGURETAT
Escriu el codi de números i lletres a la casella de sota.

 
He llegit i accepto rebre publicitat o informació promocional de l'ASSOCIACIO DEL CAMP DE LES LLOSES.
He llegit i NO accepto rebre publicitat o informació promocional de l'ASSOCIACIO DEL CAMP DE LES LLOSES.
 
* Afegint un comentari esteu acceptant la política de protecció de dades d'Acucall.
     

De conformitat amb el que estableix la normativa vigent en Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les seves dades seran incorporades al sistema de tractament titularitat de ASSOCIACIO DEL CAMP DE LES LLOSES amb CIF G65554248 i domicili social situat a CARRER PAU CASALS 2 08551, TONA (BARCELONA), amb la finalitat d'atendre les seves consultes. En compliment amb la normativa vigent, ASSOCIACIO DEL CAMP DE LES LLOSES informa que les dades seran conservades durant el termini estrictament necessari per complir amb els preceptes esmentats anteriorment.

L'informem que el tractament de les seves dades està legitimat per el seu consentiment.

ASSOCIACIO DEL CAMP DE LES LLOSES informa que procedirà a tractar les dades de manera lícita, lleial, transparent, adequada, pertinent, limitada, exacta i actualitzada. És per això que ASSOCIACIO DEL CAMP DE LES LLOSES es compromet a adoptar totes les mesures raonables perquè aquests es suprimeixin o rectifiquin sense dilació quan siguin inexactes.

D'acord amb els drets que li confereix l'la normativa vigent en protecció de dades podrà exercir els drets d'accés, rectificació, limitació de tractament, supressió, portabilitat i oposició al tractament de les seves dades de caràcter personal així com del consentiment prestat per al tractament dels mateixos, dirigint la seva petició a l'adreça postal indicada més amunt o al correu electrònic acucall@gmail.com

Podrà dirigir-se a l'Autoritat de Control competent per a presentar la reclamació que consideri oportuna.

L'enviament d'aquestes dades implica l'acceptació d'aquesta clàusula.

De moment no hi ha comentaris...
Sigues el primer en deixar-ne un!
Cat
·
Eng
·
Espactivitats recents
Separador
FOTOGRAFIES
Carrer Pau Casals, 2 · 93 812 52 34 · info@acucall.net · 08551 Tona
Avís legal · Política de Cookies · Política de privacitat xarxes socials
Xarxes Socials Facebook Twitter
Logo Logo Logo Logo