activitats recents 1/3 Activitat següent

Els Museus de Tona participen a Tona Es Fira 2016

El Camp de les Lloses, Museu del Pa i Ecomuseu del Blat presents a la fira[24/04/2016]

El 24 d’abril El Camp de les Lloses va participar a Tona es Fira amb una matinal de portes obertes i visita guiada al parc arqueològic, amb la participació de membres de l’Associació de recreació històrica EVOCATI. El grup format per soldats de l’exèrcit romà, de diverses cronologies, ens va muntar una petit campament. Va ser possible conversar amb els soldats i conèixer les característiques dels legionaris romans i l’evolució que van patir les mateixes legions romanes al llarg del temps . De fet la conversa amb els soldats professionals del moment tardo republicà ens va permetre sintonitzar amb el nostre jaciment, identificat com un avant post militar, i a través dels nostres convidats vam conèixer, in situ, més aspectes de la panòplia militar (els cascs, els escuts i l’armament divers...), molts elements de militaria coincideixen amb les peces documentades a les excavacions del jaciment. Òbviament la gladius hispaniensis, la nostra famosa espasa, va ser la gran protagonista, una vegada més, sense oblidar la rica col•lecció dels elements de pila, o llances que tenim a la sala del museu.

La comitiva de soldats i el públic que ens va acompanyar, a les 13h, vam baixar a la fira on participàrem, juntament amb el Museu del Pa de Tona, en un taller dedicat al pa militar que va dirigir Joaquim Sañé, el seu director. Ens va presentar un pa que consumien els soldats que havien patit un càstig per part de l’autoritat i el vam provar tot bevent vi acompanyats dels soldats i del públic assistent.

L’activitat es va desenvolupar en la parada de la fira, dedicada a l’exposició de L’Ecomuseu del Blat, que va ser presentat pel professor de la Universitat de Vic Jacint Torrents. De fet destaquem que a Tona tenim dues seus d’aquest museu de xarxa de patrimoni agrari, com són la seu del Museu del Pa i el mateix Camp de les Lloses.Comentaris Comentaris [0]


COMENTARI
Separador
NOM I COGNOMS
CORREU ELECTRÒNIC
CODI DE SEGURETAT
Escriu el codi de números i lletres a la casella de sota.

 
He llegit i accepto rebre publicitat o informació promocional de l'ASSOCIACIO DEL CAMP DE LES LLOSES.
He llegit i NO accepto rebre publicitat o informació promocional de l'ASSOCIACIO DEL CAMP DE LES LLOSES.
 
* Afegint un comentari esteu acceptant la política de protecció de dades d'Acucall.
     

De conformitat amb el que estableix la normativa vigent en Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les seves dades seran incorporades al sistema de tractament titularitat de ASSOCIACIO DEL CAMP DE LES LLOSES amb CIF G65554248 i domicili social situat a CARRER PAU CASALS 2 08551, TONA (BARCELONA), amb la finalitat d'atendre les seves consultes. En compliment amb la normativa vigent, ASSOCIACIO DEL CAMP DE LES LLOSES informa que les dades seran conservades durant el termini estrictament necessari per complir amb els preceptes esmentats anteriorment.

L'informem que el tractament de les seves dades està legitimat per el seu consentiment.

ASSOCIACIO DEL CAMP DE LES LLOSES informa que procedirà a tractar les dades de manera lícita, lleial, transparent, adequada, pertinent, limitada, exacta i actualitzada. És per això que ASSOCIACIO DEL CAMP DE LES LLOSES es compromet a adoptar totes les mesures raonables perquè aquests es suprimeixin o rectifiquin sense dilació quan siguin inexactes.

D'acord amb els drets que li confereix l'la normativa vigent en protecció de dades podrà exercir els drets d'accés, rectificació, limitació de tractament, supressió, portabilitat i oposició al tractament de les seves dades de caràcter personal així com del consentiment prestat per al tractament dels mateixos, dirigint la seva petició a l'adreça postal indicada més amunt o al correu electrònic acucall@gmail.com

Podrà dirigir-se a l'Autoritat de Control competent per a presentar la reclamació que consideri oportuna.

L'enviament d'aquestes dades implica l'acceptació d'aquesta clàusula.

De moment no hi ha comentaris...
Sigues el primer en deixar-ne un!
Cat
·
Eng
·
Espactivitats recents
Separador
FOTOGRAFIES
Carrer Pau Casals, 2 · 93 812 52 34 · info@acucall.net · 08551 Tona
Avís legal · Política de Cookies · Política de privacitat xarxes socials
Xarxes Socials Facebook Twitter
Logo Logo Logo Logo