·
·
documentació

Logística i estratègia militar a Hispània
c. 120-190 a.n.e.



La nostra primera activitat científica, vinculada a la recerca, és l'organització d'un workshop internacional sobre un tema estretament relacionat amb el Camp de les Lloses: la logística militar i la implantació de l'exèrcit romanorepublicà a Hispània. En ell, volem debatre amb col•legues i especialistes d'universitats i centres de recerca espanyols, catalans i francesos aquesta problemàtica durant una jornada de treball que es desenvoluparà el dia 16 de desembre del 2011, matí i tarda.

La jornada serà oberta al públic. Si bé la temàtica pugui ser més atractiva per a investigadors i estudiants universitaris, qualsevol persona interessada pot assistir-hi. Tanmateix, hem limitat el nombre de places a 40, prèvia inscripció i pagament de drets d'assistència (en què s'inclouen les pauses-cafè, l'àpat de migdia, i una visita al jaciment del Camp de les Lloses).

Cal dir que aquesta iniciativa no hauria estat possible sense l'ajut i la col•laboració de diverses entitats, com ara els Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a la Catalunya Central, l'Ajuntament de Tona, el Museu d'Arqueologia de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona, així com les empreses d'arqueologia i restauració Actium. Gestió del Patrimoni Històric i Arqueològic, Rehabilitacions Teragui, S.L. i Gamarra&Garcia. Consolidació i Restauració S.L.

LA PRIMERA TROBADA

El divendres 16 de desembre de 2011vam celebrar el I Workshop titulat “Logística i estratègia militar a Hispània, c. 120-90 ane”.
Des de l’acuCALL valorem molt positivament la realització i el desenvolupament d’aquest acte, el qual considerem com un èxit, tant a nivell científic com de difusió. Des de l’organització, volem agrair, en primer lloc, la disponibilitat dels ponents, la seva bona predisposició a l’hora d’acceptar la nostra invitació, i la feina realitzada. El treball fet per col•laboradors i voluntaris, atents fins al més mínim detall; l’aportació dels patrocinadors (SSTT del Departament Cultura de la Catalunya Central; Actium S.L., Rehabilitacions Teragui S.L., Gamarra & Garcia S.L.) que ha permès que la iniciativa es materialitzés. Agraïment també a l’ajuntament de Tona, que amb el seu suport al jaciment del Camp de les Lloses, i la cessió d’espais i infraestructures va jugar un paper cabdal. I sobretot al públic, especialistes o simplement afeccionats, que va omplir la sala de plens i van mantenir activa l’atenció i el debat. A tothom moltes gràcies!

Ara cal ja plantejar-se, com a colofó del nostre primer workshop, la publicació dels treballs, que esperem que vegi la llum, en format de monografia, al final de l’any que ve. Mentrestant, podeu descarregar-vos les preactes La nostra intenció és que aquesta iniciativa no mori aquí, sinó que sigui l’inici d’una sèrie de trobades científiques entorn de temes que afecten el Camp de les Lloses i el patrimoni de Tona en general.
Cat
·
Eng
·
Esp
Workshop
DOCUMENTACIÓ
ENLLAÇOS
Carrer Pau Casals, 2 · 93 812 52 34 · info@acucall.net · 08551 Tona
Avís legal · Política de Cookies · Política de privacitat xarxes socials
Xarxes Socials Facebook Twitter
Logo Logo Logo Logo